If You Want to Study Abroad - Resan

Resan
  • Pass, visum och andra viktiga dokument. Se till att du har alla viktiga dokument som du behöver organiserade i en mapp innan du åker. Kolla upp med Internationella kontoret, Amerikanska ambassaden osv. vilka dokument du behöver. Var ute i GOD TID när du ansöker om ditt visum, då det kan ta lite tid att få det klart.

  • Packning. Vakumpackning i påsar räddade seriöst mitt liv, fick säkert med minst dubbelt så mycket saker än vad jag annars hade fått. Fruktasvärt smidigt och smart! Finns att köpa billigt på t.ex. Jula och även vissa välsorterade mataffärer.

  • Ta en sak i taget. Rser du själv så kan det kännas lite stressigt och överväldigande. Ta en sak i taget och försök att fokusera på nuet när du reser/flyger och ta det som det kommer, det lättar lite på stressen.

  • Res bekvämt. Ta med böcker att läsa, bra musik att lyssna på, whatever floats your boat. Bekväma skor kan också va en bra idé, samma med värktabletter och tuggummi för att slippa tryck i öronen när du flyger.

  • Ta med valuta. Se till ha lite valuta från landet du reser till ifall du skulle behöva det för att till ex. använda en telefonkiosk osv. Det är även alltid bra att ha lite kontanter mig sig ifall ditt bankkort inte skulle fungera.

  • Skaffa ett bankomatkort/konto som är anpassat för utlandet. Ibland tar vissa banker ut utgifter när du tar ut utomlands. Jag skaffade ICAbanken(student) och behövde inte betala några svenska avgifter när jag använde bankkortet i USA.

  • Var ute i god tid. Skjut inte upp all du behöver till precis innan du ska åka, det blir med största garanti jättejobbigt då. Försök att dela upp allt som behöver göras på flera veckor istället så blir det inte lika jobbigt.

Kommentera inlägget här :